« Techtip: snel vinden in Windows | Hoofdmenu | Techtip: Hoe vind je de titel en artiest van het liedje dat je hoort? »

Reacties

Fred Zelders

Ik heb een vraag: Is er ergens een lijstje met unconferences die plaatsvonden (of nog gaan vinden) in NL-taalgebied?
Ik ben namelijk op zoek naar die voorbeelden.

Annedien Hoen

"Daarnaast dwing ik mijn brein om nieuwe patronen aan te gaan, buiten de normale routine, waar elk menselijk brein nu eenmaal van houdt."

Volgens mij vinden veel breinen datgene wat buiten de routine valt juist niet zo cool :-) en houden menselijke breinen toch ook érg van het vertrouwde. Daarom kunnen 'gewone' conferences ook bestaan in de vorm waarin ze bestaan. Je merkt dat de meeste mensen toch een bepaalde mate van structuur nodig hebben om zich veilig en op zijn/haar gemak te voelen.

Wel een prachtig open source model in elk geval!

martijn aslander

hmm. tijd voor unconferences.blogspot.com?

Als je een mail aan me stuurt, zorg ik dat je op alle uitnodigingslijsten terechtkomt in mijn netwerk aangaande alles wat in de buurt komt van unconferences.

Annedien, de spijker op zijn kop. De mensen die behoefte hebben aan unconferences, (en dat zijn er volgens mij steeds meer) zijn bovengemiddeld nieuwsgierig en hebben behoefte om eens voorbij de horizon te kijken, of hebben al geleerd, dat af en toe van dat vertrouwde pad afwijken ook veel moois kan opleveren.

Zolang de rest van de bijeenkomstbezoekers blij is, is het prima. Deze post is ook bedoeld om mensen die niet precies weten waarom veel meetings niet bevredigend zijn wat meer houvast te bieden aangaande de alternatieven.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Bijzondere mensen (zonder site)

 • Fenje Folkers

Diversen

Blog powered by Typepad

Doneer!

 • Uitleg over Doneren
  Hier kun je een bijdrage leveren om het netwerk in stand te helpen houden, en in het bijzonder aan mijn bijdragen daaraan. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het opsporen van bijzondere mensen en het filteren van grote hoeveelheden informatie. Hier gaan naast veel tijd, ook grote kosten mee gemoeit. In principe vind ik, dat mijn relatienetwerk, en mijn informatiedatabase, en zelfs mijn ideeen voor iedereen gratis(!) toegankelijk moeten zijn, en blijven. Iemand met veel budget zou niet meer "recht" op toegang hebben dan iemand die dat niet heeft. In veel gevallen leveren de contacten met de mensen zonder budget zelfs de meest bijzondere inzichten op. Maar........ Alles op deze planeet draait om balans, en het zou fijn zijn, dat indien je gebruikt maakt van mijn tijd (en de inspanningen die ik heb moeten plegen om al die mensen en informatie op te sporen), je een bijdrage levert aan het instant houden van hetgeen ik doe. Mijn wereld draait om mensen, informatie en ideeen. Om te kunnen blijven doen wat ik doe, heb ik bovenstaande drie elementen ( "bronnen" ) nodig, naast geld. Geld om benzine, treinkaartjes, boeken, tijdschriften en vele koppen koffie te kunnen betalen. Daarnaast heb ik af en toe budget nodig voor hardware, zoals telefoons, headsets, laptops en dergelijke, om zo efficient mogelijk mijn werk te kunnen doen.
 • Doe iets voor een ander
  Je doet iets terug voor mensen in mijn netwerk. Stuur een mail en vertel wat je kunt of wilt bijdragen voor iemand anders, zonder dat je er geld voor terug verlangt.
 • Boeken
  Je koopt een boek voor me, ik lees het en vertel je wat erin staat.... Ik ben boekengek, en geef de meeste boeken ook weer weg of door.... Knowledge wants to be free! Op deze link: http://martijnaslander.tadalist.com/lists/public/237098 kun je mijn postadres vinden en de boeken waar je me blij mee kunt maken!
 • Stort Geld
  Je stort geld op mijn rekening. De prijs van een paar koppen koffie is al voldoende , het gaat om het principe, maar meer mag ook ;) mede door deze bijdragen kan ik doorgaan met wat ik allemaal aan het doen ben. Mijn Rekeningnummer:102771979 t.n.v. M.A.Aslander. (te Borger ) Zet in de omschrijving het woord schenking, dat is belangrijk voor de fiscus.

Stats


Zoomcloud