« Naar de Film (2) | Hoofdmenu | Pinkpop en marketing »

Reacties

Daan Busé

Ik zal dan maar aannemen dat "een goed gevoel" ook het bereiken van het "succes" waar je het over hebt betekent... Wat mij betreft zijn veel aspecten waar je het over hebt in je stuk over netwerken, aspekten die je beleeft als je de juiste instelling hebt. Deze instelling uit zich wat mij betreft impliciet en is gebaseerd op een een intrinsiek gegeven. Bijvoorbeeld "je haalt het niet in je hoofd om iemand te belazeren" is geen instelling die je jezelf aanmeet omdat je bij dat netwerk waarbij je dat dan niet doet, dingen wil bereiken. ( bedenk jezelf dit principe uiteraard maar eens andersom ;)Ik ben ook zelden aan het netwerken met als specifiek doel informatie te "scoren", sterker nog; wat iedereen al deed wordt nu ineens "netwerken" genoemd en schijnt onderheving te zijn aan allemaal regels en doelstellingen. Ik ben altijd en overal op zoek naar dynamiek en aldus een goed gevoel. Wat ik geloof is dat juist het toelaten van abstractie (het idee loslaten van waar het precies naartoe gaat) en het dus niet vaststellen van doelen en regels de meest briljante en geweldige dingen kan opleveren. Ookal is dat (even een extreem ) bijvoorbeeld te ontdekken dat je iets al tijden niet juist beschouwd of niet goed doet, waardoor je geconfronteerd met jezelf een vruchtbare ( maar vaak eerst voor jezelf onprettige ) ontwikkeling in gang zet. Je voelt jezelf dan goed omdat je dit tijdens het "netwerken" ook dynamisch ( en dus positief ) weet te handelen. Kortom; ik weet dat je al deze dingen ook wel bedoelde, maar dan komt het toch een beetje eenzijdig en enigzins onvolledig over wat je samenvat. Hogere doelen die jezelf en anderen verderbrengen komen veelal wél van een stukje dieper & complexer dan "informatie scoren die jou en anderen successen opleveren" > het gaat dus ook om gevoelens en expressie delen/ontvangen en geven, teneinde doelen te bereiken die in eerste instantie best onduidelijk mogen zijn. Ik geloof erin dat wij als mens op "the edge of developement" voor een groot deel absoluut in het duister tasten t.a.v. van waar we mee bezig zijn, de doelen die we denken te hebben en de verklaringen die we willen bedenken hiervoor.

Daan Busé

nog even een kleine aanvulling:
1. ergo: mensen die andere mensen belazeren zijn zowiso niet o.k.
2. het blijft zo dat je absoluut een goed ding moet doen, anders heeft doelen loslaten en alleen maar op zoek zijn naar dynamiek en een goed gevoel natuurlijk niet het gewenste effect. Maar dat merk je dan snel genoeg ;-) haha.
3. veel ik ik ik maar ja, dat ben ik.
4. all thumbs up 4 the marteinstein!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Bijzondere mensen (zonder site)

 • Fenje Folkers

Diversen

Blog powered by Typepad

Doneer!

 • Uitleg over Doneren
  Hier kun je een bijdrage leveren om het netwerk in stand te helpen houden, en in het bijzonder aan mijn bijdragen daaraan. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het opsporen van bijzondere mensen en het filteren van grote hoeveelheden informatie. Hier gaan naast veel tijd, ook grote kosten mee gemoeit. In principe vind ik, dat mijn relatienetwerk, en mijn informatiedatabase, en zelfs mijn ideeen voor iedereen gratis(!) toegankelijk moeten zijn, en blijven. Iemand met veel budget zou niet meer "recht" op toegang hebben dan iemand die dat niet heeft. In veel gevallen leveren de contacten met de mensen zonder budget zelfs de meest bijzondere inzichten op. Maar........ Alles op deze planeet draait om balans, en het zou fijn zijn, dat indien je gebruikt maakt van mijn tijd (en de inspanningen die ik heb moeten plegen om al die mensen en informatie op te sporen), je een bijdrage levert aan het instant houden van hetgeen ik doe. Mijn wereld draait om mensen, informatie en ideeen. Om te kunnen blijven doen wat ik doe, heb ik bovenstaande drie elementen ( "bronnen" ) nodig, naast geld. Geld om benzine, treinkaartjes, boeken, tijdschriften en vele koppen koffie te kunnen betalen. Daarnaast heb ik af en toe budget nodig voor hardware, zoals telefoons, headsets, laptops en dergelijke, om zo efficient mogelijk mijn werk te kunnen doen.
 • Doe iets voor een ander
  Je doet iets terug voor mensen in mijn netwerk. Stuur een mail en vertel wat je kunt of wilt bijdragen voor iemand anders, zonder dat je er geld voor terug verlangt.
 • Boeken
  Je koopt een boek voor me, ik lees het en vertel je wat erin staat.... Ik ben boekengek, en geef de meeste boeken ook weer weg of door.... Knowledge wants to be free! Op deze link: http://martijnaslander.tadalist.com/lists/public/237098 kun je mijn postadres vinden en de boeken waar je me blij mee kunt maken!
 • Stort Geld
  Je stort geld op mijn rekening. De prijs van een paar koppen koffie is al voldoende , het gaat om het principe, maar meer mag ook ;) mede door deze bijdragen kan ik doorgaan met wat ik allemaal aan het doen ben. Mijn Rekeningnummer:102771979 t.n.v. M.A.Aslander. (te Borger ) Zet in de omschrijving het woord schenking, dat is belangrijk voor de fiscus.

Stats


Zoomcloud