My Photo

Contact

  • Email Address:
  • Website:

One-Line Bio

Ik ben expert op het gebied van netwerk-dynamica, en het vergroten van interconnectiviteit. In gewoon Nederlands: Ik maak graag mensen blij, en meestal doe ik dat door ze te voorzien van toegang tot de juiste mensen, de juiste informatie, en door het genereren van ideeen.

Biography

Over Martijn Aslander
Martijn is expert op het gebied van netwerk dynamica. Martijn helpt bij het vergroten van interconnectiviteit. Zijn passie is netwerken, mensen verbinden. Er zijn naar schatting 4.500 mensen verbonden met Martijn, en hij heeft de afgelopen jaren veel kennis vergaard over de dynamiek, de magie van netwerken. Hij zet die kennis in om organisaties en mensen te helpen om véél makkelijker en sneller doelen te bereiken.

Elke organisatie is een netwerk (of zou dat moeten zijn) en elk mens heeft een netwerk (of zou dat moeten hebben). Een sterk netwerk geeft toegang tot informatie en vaardigheden van mensen uit het netwerk, en niet alleen van degenen die in een rechte lijn met elkaar verbonden zijn maar juist van de mensen die in de tweede of derde graad zitten!

Een sterk netwerk creëert kansen, vergroot toegang tot informatie en ideeën, verbindt mensen en geeft inzicht in relaties door de verbanden tussen mensen.

Een sterk ‘genetwerkte’ organisatie signaleert kansen sneller en grijpt die kansen vervolgens op een creatieve en geïnspireerde manier.

Martijn is spreker en adviseur; hij geeft lezingen en workshops rond het thema ‘De kunst van het verbinden’ en hij helpt organisaties bij het vergroten van de interconnectiviteit.


Martijn als spreker:

Meeting, reading and thinking ‘out of the box’
Om doelen te bereiken moet je creatief zijn. Het maximaliseren van creativiteit doe je door buiten de gebaande paden te gaan. Door mensen te ontmoeten, buíten je bestaande netwerken, door boeken en tijdschriften te lezen die voor allerlei doelgroepen geschreven zijn word je aan het denken gezet, gaan er allerlei deuren voor je open en kom je op hele onverwachte ideeen. Martijn vertelt in zijn lezing hoe dat werkt.

Getting things done
Lijstjes lijstjes lijstjes, lijstjes ván lijstjes. Hoe krijg je die enorme overvloed aan te doene dingen gedaan? David Allen heeft daarvoor een methodiek ontwikkeld, en een van de hulpmiddelen daarbij is de ‘Hipster PDA’. Een kinderlijk eenvoudig systeem dat ervoor zorgt dat je hoofd niet continu vol zit met ‘losse eindjes’ en er dus veel meer ruimte vrijkomt voor creatieve en constructieve gedachten.


Martijn als plug-in op uw organisatie?
Hij praat er niet alleen over, hij dóet het ook. Martijn vergroot als ‘strategic business designer’ de interconnectiviteit binnen organisaties. Hij is op zijn best bij belangrijke innovaties: organisatieverandering, procesinnovaties, productinnovatie en marktinnovatie. Organisaties gebruiken Martijn als creatieve startmotor, die op een nieuwe manier naar bestaande situaties kijkt, vragen stelt die nog nooit gesteld zijn en zo met antwoorden komt waar men nog nooit bij stilgestaan had. Hij verbindt de juiste mensen uit zijn netwerk én binnen de organisatie met elkaar zodat na deze versnelde opstartperiode de zaken ook geïmplementeerd worden.

Interests

Interests * Human Dynamics * Thinking * Doing! Favorite Movies * The Thomas Crown Affair * Ghandi * The Saint * The Matrix Favorite Music * The Doors * Marillion * Kate Bush * Sufjan Stevens * Paul Weller * Curtis Mayfield * Franz Ferninand * Cat Stevens * Jimmy Hendrix * Tosca * Cocciante Favorite Books * The Tipping Point * The elixer and the stone * The name of the rose * Futureshock